Få langt bedre resultater i dit arbejde med mennesker

Lyder det her som dig:

 • Du bruger til alt for mange kræfter på at hjælpe mennesker, som ikke gør, hvad der er bedst for dem.
 • Du oplever, at du knokler, og at du bliver drænet af at bruge dig selv så intenst, uden at det virker effektivt
 • Og i virkeligheden vil du bare gerne gøre et godt stykke arbejde. Du ville ønske, at det var meget nemmere at hjælpe mennesker til at gøre det, som du med din faglighed ved, vil være det bedste for dem.
 • Du er klar til en bedre måde at opnå de forandringer, som du drømmer om på dine klienters/patienters/borgeres vegne – uden at det tager for lang tid.

Forestil dig, hvordan det vil føles ikke at skulle knokle og tage alt for meget ansvar længere – og ikke at møde modstand

Du møder på dit arbejde med skuldrene helt nede, hvor de hører til. Du mærker, at du er helt rolig og ved, at ansvaret for den andens liv ikke er dit. 

I dine samtaler og interaktioner har du ro og du trækker vejret helt ned i maven. Du mærker at din tilstedeværelse med det andet menneske er optimal, og du mærker, at I er sammen i det her.

Du er stolt over din faglighed. Stolt over, at du ved præcist, hvorfor du siger, som du gør. Og du bliver så glad og varm inden i over, at du med det samme kan se og høre på det andet menneske, at din faglighed virker. 

Du mærker nemlig ingen diskussion eller modstand. Til gengæld oplever du det andet menneskes initiativ. Du hører at deres argumenter for at gøre noget nyt, kommer frem. Argumenter, som du ved er gode og rigtige, og som vil hjælpe den anden på vej. 

Og du mærker, at den anden tager ansvar – og det giver dig blot endnu mere ro til at læne dig tilbage og slippe dit eget overansvar. Fordi du ser, at din måde at tale på virker langt bedre, end du havde turdet at håbe. 

Faktisk bliver du også overrasket. Overrasket over, hvor nemt det er. Og hvor lidt du skal gøre for at få resultaterne. 

Samtalen er slut. Og du bevæger dig med ro i sindet videre. HELT videre. Du behøver ikke at tænke over, om mennesket mon også gør det, som du ønsker for dem. For du ved med is i maven, at du har gjort, alt hvad du kunne, og at du roligt kan gå til den næste opgave. 

Nu slutter også arbejdsdagen, og du lader roligt alle bekymringstanker om dine klienter/patienter/borgere blive på arbejdet. Du ved dybt inde, at du har givet den alt hvad du havde. Og du har oplevet nu og her, at det gjorde en forskel. Det eneste du tager med dig er al den glæde over, hvordan du som menneske kan gøre det her for andre mennesker. Den glæde og varme der ligger i at vide, at du har givet dem lige præcis dét de manglede, for at de selv besluttede sig for, at de vil gøre det, der er bedst for dem.

Her er grunden til, at professionelle som dig ikke får hjulpet så meget, som de gerne vil:

 

 1. De tror, at de gør det rigtige. Af deres hjertes godhed tager de et kæmpe ansvar for andre menneskers liv. Det er det, der føles rigtigt, og de bliver ved og ved med at prøve. Og frusteres igen og igen over de manglende resultater. 
 2. Det ér ikke den måde, du hjælper bedst. Mennesker har brug for hjælp til at finde ud af, hvordan DE gerne vil have det – og ikke hvordan DU synes, at de skal have det. 
 3. Du har prøvet alverden. Du er kommet med gode råd, du har overtalt, du har måske presset på, og du har kommet med alle de argumenter, som du kan finde. Både fagligt og menneskeligt. Fordi du så gerne vil hjælpe. Desværre får du helt utilsigtet modarbejdet, at resultaterne kommer. På trods af, at det er dit største ønske, at få mennesket i mål – så kommer du til at skubbe dem længere væk.

Der ér en anden vej at gå. Der findes simple måder at være i samtalen på, som hjælper dig med at få det andet menneske til at bevæge sig hen til målet.

Hej! Jeg hedder Malene Akpuaka Brandt Andersen

 

“Jeg forstår dig. Jeg har også haft det sådan. Det er derfor jeg ved alt det her.”

Jeg ved, hvordan det er at møde mennesker, der står et hårdt sted i livet. Mennesker jeg så gerne vil hjælpe. Jeg har været i sundhedsskadelige hjem, jeg har talt med borgere om praktikker, jeg har talt om alkohol og andet misbrug med dem, om partnervold og meget, meget andet.

Jeg ved, hvor hårdt det er at sidde med mennesker et udsat sted i deres liv – og jeg ved, hvor meget vi får lyst til at gøre det bedre for dem. At fikse det.

Og jeg har prøvet. Ligesom dig. Jeg har argumenteret, jeg har skubbet og presset, og jeg er blevet så optaget af at redde dem, at jeg er gået all in. 

Troede jeg. For jeg fik alligevel ikke reddet dem. Der skete ikke nogen forandring. På trods af at jeg knoklede og på trods af, at jeg havde dem allesammen “med hjem i lommen”.

 

Jeg var frustreret, jeg følte mig magtesløs, og jeg følte mig forvirret. For hvorfor gjorde de det ikke bedre for dem selv, når jeg nu fortalte dem, hvordan de skulle gøre? Hvorfor blev de ved med at nærmest insistere på at ville have det dårligt – når jeg nu kæmpede så hårdt for dem?

Malene har siden 2013 arbejdet med og undervist i Den Motiverende Samtale.

Men så opdagede jeg Den Motiverende Samtale!

Jeg dykkede ned i Den Motiverende Samtale. Jeg blev langt skarpere på samtaleteknikker, blev klogere på forandring hos mennesker. Og metoden gav mig de faglige kompetencer, jeg havde manglet.  

Det gik op for mig, at jeg havde ladet mig rive med. At jeg ikke havde bevaret roen og overblikket, men at jeg havde været så optaget af at hjælpe, at jeg faktisk ikke hjalp.

Så jeg begyndt at gøre noget helt nyt. Jeg lænede mig tilbage. Jeg lagde ansvaret for den andens liv fra mig.

Og jeg gik til samtalen på en helt ny og struktureret måde. 

Jeg blev opmærksom på mit sprog, og jeg blev optaget af at forstå det andet menneskes ambivalens. 

Og mine samtaler ændrede sig fuldstændigt! 

Jeg fandt en måde, hvor jeg kunne hjælpe UDEN at bruge mig selv alt for meget. Jeg blev igen og igen overrasket over, hvor store forandringer der skete på meget kort tid – forandringer, jeg førhen havde været halve og hele år om at arbejde på. 

Alt sammen på grund af Den Motiverende Samtale.

Nu ser jeg mennesker, der blomstrer fra den ene samtale til den næste. Jeg hører, at de selv tager initiativ, at de selv argumenterer for, hvad der er bedst for dem. 

Og jeg mærker en helt utrolig varme indeni. En varme, der kommer, fordi det er en helt fantastisk måde at være sammen med andre mennesker på. At jeg kan hjælpe dem med at se helt anderledes på sig selv og deres situation. Og at forandringerne så nærmest sker helt af sig selv.

Jeg elsker samtaler nu. Jeg ved præcis, hvad jeg gør og hvorfor. Og jeg er aldrig i tvivl om, at jeg har gjort mit arbejde godt nok – eller hvor jeg skal rette til, hvis den alligevel er smuttet. 

Jeg føler mig tryg og rolig, og jeg ved, at når jeg holder fast i det her, så kommer resultaterne også.

Og det har ikke kun virket for mig, det har også virket for BIRGITTE og MARIANNE: 

Kom med på:

Kort online-kursus i Den Motiverende Samtale

– Hvordan du hjælper andre mennesker og får dem til at skabe forandringer UDEN overtalelse, konstant “holden i hånden” eller knokleri.

De fire moduler, der kan transformere dine samtaler for altid

Modul 1 – Ånden i Den Motiverende Samtale

Din tilgang til det andet menneske er Den Motiverende Samtales hjerte

Derfor starter dit kursus også her.

På det første modul vil jeg vove at påstå, at du heller ikke selv kan undgå at blive lidt varm om hjertet.

Vi dykker ned i empati, accept og autonomi. Fordi vi i Den Motiverende Samtale tror 100% på, at ale mennesker vil det bedste for sig selv. Og at de gør det, hvis de kan.

Derfor kigger vi indad og ser, hvilke egenskaber af vores egen menneskelighed, vi skal have i spil for at det andet menneske kan finde sin styrke og mulighed for netop at gøre, hvad der er bedst for dem.

Det kræver, at du har mod til at lægge dig selv til side for et øjeblik. At du kaster dig ind i det andet menneskes fortælling og lader dig opsluge af den. Uden – selvfølgelig – på noget tidspunkt at mist dit fokus for samtalen.

Dét er en kunst, og på modulet her lægger vi fundamentet for netop denne evne hos dig.

Ånden i Den Motiverende Samtale er også en af grundene til, at metoden kan få DIG til at trives bedre. Blandt andet fordi du ikke hele tiden skal tage stilling og have en mening. Og fordi metoden tillader dig at læne dig tilbage og stole på mennesket overfor dig.

Aaaah, netop dét er en befrielse for mange, der lærer Den Motiverende Samtale.

Derfor starter vi her! 

Modul 2 – Dét vigtigste værktøj i Den Motiverende Samtale

NHvis du skal lære ét redskab i Den Motiverende Samtale, så er det refleksioner. Det redskab kan ALT, hvad du har brug for i gode og transformerende samtaler.

Og selvfølgelig skal hele modul 2 bruges på netop refleksioner.

Hvad er det? Hvordan gør du? Og hvorfor er det sådan et fantastisk redskab? Det er bare nogle af de spørgsmål, som du får svar på i modulet her.

Med refleksioner tager du anerkendelse til et helt nyt niveau, og så er det dit allerbedste hjælpemiddel, når du gerne vil bygge gode arbejdsrelationer med mennesket overfor dig.

Er der noget, der får modstand til at lægge sig – ja, så er det altså refleksioner. De færreste mennesker kan holde deres arousal-niveau højt, når du er god til refleksioner. Med refleksioner kan du åbne samtalen og din samtalepartner, så de får lyst til og mod på at bidrage til samtalen.

Refleksioner er også dit go-to-værktøj, når du gerne vil have kontrol med samtalen. Når du på den blideste måde ønsker at føre det andet menneske trygt igennem en samtale, der kan hjælpe dem til forandring. Så ér det altså refleksioner, du skal ty til.

Ja, jeg kunne blive ved med at tale om refleksioners fortræffeligheder. Men se for dig selv i modul 2!

Modul 3 – Forstå arbejdet med forandring

Der er så meget, du har brug for at vide om motivation og ambivalens, når du arbejder med menneskers forandring.

Den viden får du her på modul 3.

Det er viden, der en gang for alle vil revolutionere, både hvordan du ser på dine samtaler og også, hvordan du ser på de mennesker, du arbejder med.

Og så vil det i høj grad revolutionere, hvordan de mennesker, du arbejder med, vil opleve deres samtaler med dig.

Med forståelse af ambivalens, og hvad det EGENTLIG er, der skaber forandring, bliver du i stand til at navigere i samtalerne på en helt ny måde. Du bliver meget klarere på, at du med dine værktøjer kan navigere i ambivalensen på en tryg og optimal måde, og du finder ud af, hvordan du i højeste grad kan støtte mennesker til at finde deres indre motivation.

Dit arbejde handler om forandring. Om det så er mental, psykisk, fysisk eller livsforandringer – så betyder det bare alverden, at du forstår, hvordan du med dit sprog allerbedst støtter mennesker til denne forandring.

Formålet med Den Motiverende Samtale er netop at støtte til forandring. Og med den viden, som du får her i modul 3, der bliver du meget mere bevidst om, hvordan du fremmer succesraten for forandring hos de mennesker, du arbejder med. Og det er vitterligt en hel del, at du kan fremme dine succeser ved at arbejde med den viden, du får i modul 3.

Modul 4 – De fire faser i Den Motiverende Samtale

Samtaler ændrer form løbende – imens du sidder i dem. Nogle gange skal du bygge arbejdsrelationer. Andre gange skal du med 100 km/timen arbejde dig frem mod forandring.

På modul 4 bliver du klogere på hvilke faser i samtalen, du skal have fokus på. Og du bliver klogere på, hvornår hver fase giver allerbedst mening i dine samtaler. 

Din viden om, hverken at gå for hurtigt eller for langsomt frem i samtalen, og at du hele tiden bevarer overblikket over de fire faser, kan være afgørende for, at dine samtaler skaber forandring hos de mennesker, du ønsker at hjælpe.

På modul 4 får du indblik i dit sprog i de fire faser, og du bliver meget bevidst om, hvorfor det er så vigtigt, at hver fase bygger oven på den forrige.

Med de fire faser får du et skelet, som du kan bygge dine samtaler op omkring – og det er et fint og afrundende modul, hvor alle de nødvendige sløjfer fra de tidligere moduler bliver bundet.

100 % online og i dit tempo

Efter de her fire moduler vil grundlaget for dine fuldstændigt forandrede samtaler være lagt, og du kan nu starte med at skabe større forandringer med langt minde besvær.

Og alt det her får du altså for kun 2.499 kr. (+moms for erhvevskunder). 

Kurset er 100 % online og præ-optaget. Derfor kan du tage det lige, når det passer dig.

Kurset ligger på en undervisningsplatform, som er nem at finde rundt på for dig, og hvis du alligevel skulle få tekniske problemer, er vi klar til at hjælpe dig.

Det siger kursisterne efter online-kurser hos Motikon

1000 tak for et fantastisk kursus. Det bedste kursus jeg har været på. Du formidler på en måde, så man virkelig mærker, hvilken kraft Den Motiverende Samtale har, når man mestrer det. Jeg har lyst til at sige til alle omkring mig, at de skal tage dette kursus, fordi effekten af at bruge den motiverende samtale, virkelig kan rykke. 

Tak for et virkelig godt forløb. Det har været en øjenåbner for min videre lytten og kommunikation. Et forløb med gode opgaver undervejs, refleksion og sparring og simple redskaber til mærkbar forandring. Det har været det hele værd, både prisen og tiden og jeg vil til enhver tid anbefale dit forløb.

Det har været et fantastisk givende og lærerigt online kursus.Tilpas mængde læring og øvelser i en god kombi. Som underviser formår du at skabe et trygt rum, der giver plads til tage imod den læring du så gavmildt deler ud af. Nu vil jeg øve mig på det jeg har lært. Skal jeg mere, er der ingen tvivl om, hvor jeg skal henvende mig.

Malene forklarer og giver modeller, på en meget brugbar og forståelig måde. Personligt er Malene et empatisk og anerkendende person. Jeg er meget glad for at jeg valgte dette kursus.
Tak til Malene og de andre på holdet, for nogle meget lærerige dage.

Hvem er kurset for?

Hvis bare ét af de her punkter beskriver dig, så er det med at springe på:

 • Du kan rigtig godt lide dit arbejde med samtaler og ønsker altid at blive bedre
 • Du vil gerne inspireres til din egen udvikling
 • Du arbejder med samtaler med mennesker – og dit mål er ofte at hjælpe dem fra A til B (konkret og/eller mentalt)
 • Du sætter pris på at have din underviser lige ved hånden – og ved, at det kan være ekstra gavnligt på online-medier
 • Du overvejer, om du skal gå all-in på Den Motiverende Samtale, men vil gerne blive helt sikker med et lille kursus i ryggen først
 • Du er nysgerrig efter at finde ud af, hvad det er, flere og flere går og taler om som en ret vild metode
 • Du har brug for en genopfriskning fra tidligere læring

FAQ

Måske tænker du:

Spørgsmål #1

Hvor længe har jeg adgang til kurset?

Når du har købt online kurset her, så er det dit.

Du skal dog selv sørge for at downloade, hvad du måtte ønske at være sikker på at beholde, da ingen kender fremtiden.

Spørgsmål #2

Kan et kort kursus som dette virkelig gøre en forskel for mine samtaler?

JA! Det ser jeg gang på gang, at det kan. Du kommer til selvfølgelig ikke til at holde “perfekte” motiverende samtaler – men med ganske få ændringer på baggrund af din nye forståelse, vil helt sikkert give dig oplevelsen af, at der også sker nye ting i dine samtaler.

Spørgsmål #3

Kommer jeg helt i mål med Den Motiverende Samtale med kurset her? 

Det her er et af Motikons korte kurser i Den Motiverende Samtale. Det er en ret simpel metode, men den er ikke nødvendigvis nem at lære.

Derfor kan du se kurset her som en introduktion til metoden. En måde at få undersøgt, om det er noget for dig at arbejde med Den Motiverende Samtale i dit arbejde.

Og når det så er sagt, så har jeg aldrig holdt et af de her kurser, uden at høre fra flere af deltagerne, at det gør en forskel i deres samtaler – allerede under kurset.

Spørgsmål #4

Er det sådan et online-kursus, som jeg aldrig får gennemført?

Jeg kender det godt. At kurset lyder godt. At man bare MÅ have den viden, der bliver tilbudt. Man melder sig til. Men får aldrig gennemført – eller måske endda åbnet – kurset!

Det er ikke godt nok for mig. Jeg underviser i den her metode, fordi jeg VED, at den kan gøre en forskel for virkeligt mange mennesker.

Derfor har du i to måneder efter dit køb adgang til en lukket Facebook-gruppe, hvor du kan spørge mig om alt på kurset.

Det betyder, at du – hvis du vælger at se kurset inden for to måneder – kan prøve de nye værktøjer og indsigter af i din praksis, og derefter vende dig mod Facebookgruppen og få afklaret usikkerheder og spørgsmål imens du lærer.

Det vil jo altid være op til dig, om du får lyttet, læst og set al den undervisning, der ligger til dig, men min plan er, at hvis du gennemfører inden for de to første måneder, at jeg vil hjælpe dig igennem så godt som overhovedet muligt.