Styrk din kommunikation som leder

Vil du som leder gerne blive endnu bedre til at skabe forandring igennem din kommunikation? Og vil du være med til at styrke arbejdsmiljø og dine medarbejderes trivsel ved at øge den psykologiske tryghed på arbejdspladsen?
 
Er det vigtigt for dig, at du kan bruge din kommunikation aktivt, fordi du har styr på den, og fordi den er fintunet alt efter, hvilken situation du står i?
 
Med Den Motiverende Samtale får du en medspiller, der styrker din kommunikation i forandringsprocesser. Både i de helt små hos den enkelte medarbejder og i de større forandringer, hvor I er flere, der skal arbejde hen imod det samme mål.
Og så kan metoden heldigvis også så meget mere. Du har sikkert læst mange ledelsesbøger, hvor der står, hvor vigtigt det er at motivere – og måske endda også anerkende – dine medarbejdere. Men sjældent får du et så godt bud på, HVORDAN du kan gøre det, som du får med Den Motiverende Samtale.
Med Den Motiverende Samtale skaber du psykologisk tryghed, samtidig med, at du kan styrke forandringer.
 
Lige nu tilbyder Motikon en ledelsesuddannelse, der giver dig viden og indsigt i Den Motiverende Samtale, og hvordan du kan bruge dens elementer i dit vigtige kommunikationsarbejde.
 
Det kan være i forbindelse med syge-samtaler, MUS, præstationer, der ikke helt rækker, opfølgning på projekter eller nogle af alle de mange andre situationer, du står i hver dag som leder.

Skræddersyet uddannelse til ledere af erfaren underviser

Hvad kan du som leder bruge Den Motiverende Samtale til?

Som leder består en stor del af dit arbejde sandsynligvis af kommunikation med medarbejdere eller samarbejdspartnere om forandring i både større og mindre målestok.

Det kan være i forbindelse med syge-samtaler, MU-Samtaler, præstationer der ikke helt rækker, opfølgning på projekter eller nogle af alle de mange andre situationer, du står i hver dag som leder, hvor du skal være skarp i din kommunikation.

Samtidig med at du selvfølgelig gerne vil være både empatisk og anerkendende, fordi du ved, at det styrker din ledelse og medarbejderne.

Den Motiverende Samtale kan skærpe din forståelse af, hvordan du bedst bruger kommunikationen til både din egen og medarbejderens fordel.

Den Motiverende Samtale viser dig, hvordan du kan gå til kommunikationen på en måde, der føles netop både anerkendende og respektfuld – og som samtidig giver dig resultater med de mennesker du arbejder med.

Metoden kan altså blive en medspiller, der gør din kommunikation mere fintunet og hjælper dig med at blive endnu mere bevidst om din kommunikation i både formelle og uformelle samtaler og møder.

Indhold på uddannelsen

På uddannelsen modtager du konkret undervisning i Den Motiverende Samtales elementer.

Fordi kurset kun er til ledere bliver undervisningen udover den teoretiske indføring også meget praksisnær for deltagernes arbejdsliv.

Konkret indhold på uddannelsen:

 • Konkrete kommunikationsværktøjer
  • Fire helt konkrete værktøjer, som du kan bruge med det samme
 • Tilgangen i Den Motiverende Samtale
  • Hvordan viser du anerkendelse og empati, og hvad gør det for dine medarbejderes trivsel og motivation
 • Indsigt i ambivalens og arbejdet med dette
  • Der ligger en vigtig forståelse i ambivalens, når vi arbejder med forandringer
 • Etiske aspekter, ved brug af metoden i ledelsesambivalensen
  • Hvornår giver det mening at bruge metoden – og hvornår ikke?

Derudover vil du blive bedt om at arbejde med dine samtaler imellem modulerne og at sparre med dine med-kursister imellem undervisningsgangene.

Det praktiske

Uddannelsen består af seks uddannelsesdage fordelt over fire måneder.

Derudover består den af optagelse af samtaler samt gruppemøder med dine medkursister imellem undervisningsgangene – en til to timer.

Al undervisning foregår i Køge.

Uddannelsesgebyret er på 17.000 er på kr. eks. moms, og det betales ved tilmelding.

Der er maks 20 pladser på kurset.

Lige nu er der åbent for tilmelding til ventelisten.

Læs mere om Motikon her: Om Motikon